MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A Szerbiai Ügyvédi Kamara és a Belgrádi Ügyvédi Kamara október elsején egynapos sztrájkba lép. Tiltakozásuk oka, hogy nincs előrelépés és eredmény az ügyvédeket ért támadások ügyében.

– Ezzel a tiltakozással azt szeretnénk elérni, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét, az ügyészség és a rendőrség a felelős a bűncselekmények felderítésében, ők pedig hosszú évek óta nem mutatnak eredményt és érdektelenek az ügyvédek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetésének felderítésében, áll az ügyvédi kamarák közös közleményében.

A két kamara képviselői elégedetlenek a köztársasági ügyészség munkájával is, akik minden kommunikációt megszakítottak a kamarával Dragoslav Miša Ognjanović ügyvéd meggyilkolásának ügyével kapcsolatban, a nyomozás védelmére hivatkozva. Az ügyvédi kamarák azonban ezt a lépést annak tudják be, hogy elmaradtak az eredmények, illetve kiemelik, hogy ezzel megsértették a megállapodást, mely szerint az ügyvédek képviselőit rendszeresen értesítik a nyomozás eredményeiről. (Szabad Magyar Szó)