MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Bírói Egyesület  (MABIE) 2019. február 18-án közzétette a bírói javadalmazással kapcsolatos írásbeli előterjesztését, amellyel az alaptörvényből, illetőleg alapszabályából folyó kötelezettségeinek megfelelően minden bíró, illetőleg bírósági alkalmazott érdekét szolgálni kívánta. A bírói kar jövőjét jelentősen érintő javaslat, reméljük minden bíró kollégánkhoz eljut és bízunk abban is, hogy mindenkinek van véleménye a javaslatról. Nyilván vannak olyan kollégák is, akik a véleményüket meg is kívánják osztani az előterjesztőkkel.

Így, tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, érintettet, és azt akinek véleménye, észrevétele, javaslata, vagy bármilyen jellegű megjegyzése van a MABIE által közzétett előterjesztésre, szíveskedjék hozzánk eljuttatni. Úgy véljük, hogyha összesítjük a felmerült észrevételeket, ezáltal a megfelelő finomhangolást is még pontosabban és hitelesebben tudjuk elvégezni.  A bérrel kapcsolatos tárgyalások során ezek a kiigazítások segítségül szolgálhatnak az OBH javaslat még alaposabb megerősítéséhez. A 2019 januárjában a MABIE Országos Választmánya által elfogadott elvi tételek konkretizálásával, az előtte évek alatt szerzett tapasztalatok és a kérdőíves felmérés eredményei alapján, így még precízebben lehet a javadalmazás tekintetében a bírói érdekeket megfogalmazni. Ez – minden híresztelés ellenére éppen az OBH-s javaslattal együtt – egy olyan lehetőség, amellyel a bírói kar anyagi helyzetének rendezésében még nagyobb hangsúllyal tudja artikulálni kívánalmait.

A véleményeket a következő formákban várjuk:

közvetlen telefon útján : a +36 30 6207183 -as számon,

email keretében a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre, valamint

levélben a MABIE elnöke részére 7623 Pécs Rákóczi u. 34.

2019. március 3. napjáig bezárólag.

A kor követelményeihez nekünk is alkalmazkodnunk kell , így a véleménynyilvánítás elektronikus, zárt rendszerben és rövid úton való biztosításának lehetőségét a hagyományos mellett megadva várjuk az észrevételeket egy már megfogalmazott elképzelés mentén.

Jó munkát kívánunk és vállaljuk, hogy minden impulzust, javaslatot megfontolunk és azt rendszerbe helyezve közzé is fogjuk tenni.

 

MABIE tisztségviselői