MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

 

Dr. Oltai Judit Zsófia, a MABIE elnöke és dr. Vajda Edit, a MABIE alelnöke 2018. február 28-án az OBH elnökének meghívására részt vett az ítélőtáblai és törvényszéki elnökök értekezletén, ahol párbeszédet folytatott az Országos Bírósági Hivatal és a bíróságok vezetőivel. A MABIE tisztségviselői a megjelenésükkel igazolták a MABIE nyitottságát az együttműködésre, mint ahogy azt is, hogy az egyesület minden kezdeményezésben részt vesz, amely segíthet a bírák érdekeinek eredményesebb képviseletében.

A MABIE a bírósági szférán belül szívesen fogadja a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat, és a saját illetményemelésre vonatkozó tervezetével továbbra is támogatja az OBH béremelési javaslatát.

A MABIE elnöke az eszmecsere során hangsúlyozta, hogy a bérreformmal kapcsolatban bármikor kész az egyeztetésekre, az érdemi párbeszédre az OBH képviselőivel, ennek érdekében konkrét javaslattal is előállt: felajánlotta, hogy rövid határidőn belül az OBH és a MABIE e kérdéssel foglalkozó szakemberei kerekasztal beszélgetés keretében folytassanak érdemi egyeztetést a két javaslatról, az álláspontok korrekt és egyenrangú közelítése érdekében.

Mindezek előre bocsátása mellett kijelenthető, hogy a mai találkozó hasznos és remélhetőleg előremutató megbeszélés volt azért, hogy a jogszabály által mind az igazgatásra, mind az érdekképviseletre háruló feladatok megoldása – akár közösen végzett munka eredményeként –, és a közös cél, a bírói bérreform megvalósuljon. A MABIE elsődlegesen ez utóbbi elérését tartja szem előtt, függetlenül attól, hogy az kinek a tevékenysége eredményeként valósul meg! 

MABIE