A Halottak napján gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztek a zalai bíróságok a tárgyalóteremben lelőtt zalai születésű, dr. Vlasics Antal bíróra.

https://kanizsaujsag.hu/sites/all/files/images/news/body/13893035.jpg

A Zalaegerszegi Törvényszék az Országos Bírósági Hivatal (OBH) bírósági történelem és hagyományápolás tárgyú pályázatán elnyert támogatás révén felújította a tragikus körülmények között elhunyt – a Marcali Járásbíróságon tárgyaláson megölt – dr. Vlasics Antal bíró síremlékét. A zalai származású bírót Marcaliban temették el, ám később  Zalába visszaköltöző édesanyja 1974 nyarán kihantoltatta koporsóját, és Becsehelyen, a polai temetőben helyezte örök nyugalomra. Síremlékének felújítására OBH-s pályázat révén 2016 májusában nyílt lehetőség.

A felújítás óta a zalai bíróságok évente kétszer – a Bíróságok napján, illetve Halottak napján – gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeznek a sírnál. 2017. október 31-én zalai bíróságok képviseletében dr. Horváth Zsolt, a Lenti Járásbíróság elnöke, és dr. Horváth Helga, a Lenti Járásbíróság bírája helyezte el az emlékezés koszorúját a polai temetőben – tájékoztatta dr. Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője kanizsaujsag.hu-t.