Hangosan kommentálta Polt Péter legfőbb ügyész igazságügyi bizottsági meghallgatásán Bárándy Gergely szavait Budai Gyula, a bizottság alelnöke. Szavait egy tv mikrofonja rögzítette.

Bárándy Gergely a fővárosi főügyész véleménycikkét kérte számon a legfőbb ügyészen. Ibolya Tibor gyalázatosnak minősítette a Kúria döntését, amely szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt a teljes ügyészi szervezetet fideszesnek lehet nevezni.

„Ír egy cikket, amiben a bíróságokat bírálja egy konkrét ügy kapcsán, ami egyébként önöket érintette, és komcsizik, és hasonló kifejezéseket használ” – így vezette fel a kérdését Bárándy. Budai Gyula erre először csak annyit fűzött hozzá, hogy „jól teszi”, majd később már azt mondta, hogy „hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

Akkor sem zavartatta magát, amikor Polt Péter vette át a szót. Miközben a legfőbb ügyész beszélt, Bárándy közbeszólt, Budai pedig erre azt mondta, hogy „Nem kaptál szót, akkor maradj csendben!”.

Vejkey Imre (KDNP), a bizottság elnöke ekkor arra kérte a hangoskodókat, hogy maradjanak csendben. Budai Gyula ezután még annyit odavetett Bárándynak címezve, hogy „Te gyökér!”. [mno.hu]