MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A Győri Törvényszék épülete

A közigazgatási perrendtartás 2018. január 1. napján történt hatályba lépése és a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság illetékességének regionálissá válása folytán a jogi hivatásrendek részéről igény mutatkozott egy átfogó szakmai konzultáció megrendezésére, melynek 2018. február 2. napján a Győri Törvényszék adott otthont.

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság regionális illetékességi területéhez tartozó Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye és Vas megye területén működő közigazgatási hatóságok perképviseletével ellátó kollégái, valamint ügyvédek voltak jelen.

A közigazgatási perrendtartás által bevezetett új eljárási fogalmakról és intézményekről dr. Varga András, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke tartott prezentációval színesített előadást a résztvevőknek. Az előadást követően a hallgatóság részéről elsősorban a közigazgatási perrendtartás szakértői bizonyítással összefüggő szabályaival, valamint a kereseti kérelemhez kötöttség elvének érvényesülésével kapcsolatban merültek fel kérdések.

A konzultáció célja az volt, hogy az akár felperesi, akár alperesi oldalon álló jogászok megvitathassák a közigazgatási perek eljárási szabályainak változásait és azokat a gyakorlati kérdéseket, amelyek a közigazgatási perekben jelentőséggel bírhatnak.