MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Az OBH elnöke stratégiai célkitűzéseivel összhangban a Veszprémi Törvényszék is számos intézkedést hajtott végre az elmúlt 5 évben annak érdekében, hogy biztosítsa az időszerű ítélkezést.
 
Ennek eredményeképpen a 2012. december 31-i állapothoz képest tavaly év végére jelentősen visszaesett a 2 éven túl folyamatban lévő peres ügyek száma a Veszprémi Törvényszék illetékességéhez tartozó bíróságokon. A korábbi, 280 elhúzódó ügymennyiség 2017. év végére csaknem a harmadára csökkent.
 
Azt, hogy az időszerű ítélkezés terén ilyen átütő javulást sikerült elérni, elsősorban az mozdította elő, hogy az e területen történő előrelépést az OBH elnöke a súlyponti célkitűzései közé sorolta, és ennek szellemében hirdette meg cselekvési programterveit, így a „Szolgáltató Bíróságért!” programot, valamint a Fenntartható Fejlődés programokat. A munkát nagymértékben segítette továbbá, hogy a központi igazgatás a munkavégzéshez szükséges, illetőleg azt könnyítő feltételeket folyamatosan javította – természetesen nemcsak Veszprém megyében, hanem az egész országban.
 
A pertartamok csökkenésének eredményeként a jogkereső állampolgárok helyzete Veszprém megyében számottevően javult.
 
A törvényszék vezetősége és valamennyi bírája elkötelezett a kedvező tendencia megtartása iránt. A folyamat idén sem állt meg, így a tavaly év végi – alig több mint 100-as – ügyszámhoz képest is tovább csökkent az elmúlt hónapban a két éven túli ügyek mennyisége Veszprém megye bíróságain.