MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A Szegedi Törvényszéken 2018. március 26. napján a Global Speech beszédleíró szoftver eddigi tapasztalatait értékelő szakmai konzultációt szervezett.

2017 szeptemberében 5 db, majd 2017 decemberében – központi támogatással – további 22 db beszédleíró szoftver és hangbeviteli eszköz került beszerzésre a Szegedi Törvényszéken, amelynek tesztelésére szép számmal jelentkeztek bírák és bírósági titkárok.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett elnök asszony megnyitójában kihangsúlyozta, hogy a beszédleíró szoftver alkalmazásával új fejezet kezdődik a bíróságok életében, amelynek előnyeit tesztelőként ő maga is megtapasztalta.

A konzultáción a tesztelésre jelentkező bírák és bírósági titkárok mellett részt vett a Belux Kft. ügyvezetője is, aki Dr. Szabó Szilvia nyomozási bíró közreműködésével ismertette a szoftver főbb funkcióit, parancsait. A rendezvény interaktív formában zajlott, a résztvevők számos hasznos fejlesztési javaslatot tettek a fejlesztő irányába.

A meghívottak értékelése alapján elmondható, hogy a képzés tartalmát tekintve jelentős mértékben hozzájárult az ismeretek fejlesztéséhez és a tesztelés további sikereihez.