MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A Kecskeméti Törvényszék illetékességi területéhez tartozó Kunszentmiklósi Járásbíróság dolgozói 2018. április 7. napján sikeresen teljesítették a Bács-Kiskun megyében megrendezett Strázsa teljesítménytúrát. A lelkes maroknyi csapathoz csatlakozott egy címzetes törvényszéki bíró is, aki korábban kirendeléssel dolgozott a bíróságon.

A 15 km-es távot az elszánt és kitartó bírósági csapat jóval az 5 órás szintidőn belül, csaknem 4 óra alatt teljesítette. A jó hangulatú gyalogtúra során a részt vevők egymást biztatva haladtak kilométerről kilométerre.

A kijelölt útvonalon a természetjáró dolgozók elé tárultak a környék csodálatos természeti kincsei. Megismerhették a Felső-Kiskunság Ős-Duna által épített látványos homokbuckáit - a Strázsa-hegyet, a Barátok-hegyet, a Látó-hegyet és a Lófogó-dombot -, melyek felszínét helyenként 45 fokos lejtők és völgyek tarkítanak. A sík vidékhez szokott alföldi emberek számára a túra egyik legnagyobb élménye a 125 méter magas Strázsa hegy megmászása volt, egyrészt mert igencsak próbára tette a fizikai állóképességet, másrészt pedig mert ezen hegy megmászását követően a túrázó szeme elé felejthetetlen panoráma tárul, ahonnan tiszta időben 50 km-re is el lehet látni.

A túra végén a kellemesen elfáradt dolgozók vidám élménybeszámoló mellett finom bográcsos paprikás krumplival pótolták az elveszett kalóriákat. (kecskemetilapok.hu)