MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

96 bíró jelenlétben tartották meg kedden Kecskeméten az összbírói értekezletet. A rendezvényen Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke ismertette az illetékességi területén található bíróságok működéséről, ügyforgalmi és gazdálkodási helyzetéről szóló beszámolót.

 

A már hagyományos rendezvényen tájékoztatják a dolgozókat és a közvéleményt a bíróság munkájáról, és ezzel hivatalosan lezárják az előző évet. A tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón dr. Bicskei Ferenc a Kecskeméti Törvényszék elnöke beszélt a 2017-es év eredményeiről. Mint mondta a jó teljesítményt az sem csorbította, hogy az országban minden 23. ügy a Kecskeméti Törvényszékhez érkezett.

A perrendek változása sem okozott nagyobb nehézséget a bíróságnak. Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke, a képzések minőségét dicsérte.

Minden hivatásnál a szabályok megismerése az nélkülözhetetlen, ahhoz, hogy egyáltalán munkát lehessen végezni. Ezek tudományos igényű és nagyon mély, alapos képzési napok voltak, illetőleg lesznek is még a jövőben, amelyeknek a célja az, hogy azt a jogbiztonságot, ami követelményként minden jogállamban meghatározó, teljesíteni tudják - mondta a Szegedi Ítélőtábla elnöke

Az összbírói értekezleten minden évben jelentős esemény, mert lehetőséget biztosít a bíráknak, hogy számot vessenek a Kecskeméti Törvényszék és illetékességi területéhez tartozó helyi bíróságok egész éves munkájáról. A törvényszék 2017-es évi teljesítményéről kiadványt is készítettek, amely sok érdekes információt tartalmaz a bírósági fejlesztésekről, felújításokról.

Az értekezletről készült tudósítás ide kattintva tekinthető meg.