MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Az igazságügyi életpálya népszerűsítése illetve a diákok és tanárok minél magasabb színvonalú szakmai fejlődése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium. Az intézmény szakirányú képzéseit sikeresen elvégzőknek jó esélyük van arra, hogy ezen a területen helyezkedjenek el.

http://debreceniitelotabla.birosag.hu/sites/default/files/field_gallery_image/_d4_8866_0.jpg

Újabb kedvezménnyel bővült az egyesület tagjai rendelkezésre bocsátott MAKASZ kártya által biztosított árengedmények köre.

Nemcsak a Polgári perrendtartás újul meg jövőre, hanem január 1-jén lép hatályba a Közigazgatási perrendtartásról (Kp.) szóló törvény is. A korábban indult eljárások a régi perrend szerint folytatódnak és fejeződnek be.” Sterné dr. Deák Andrea a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Átalakulnak a polgári perek jövőre, ugyanis hatályba lép 2018. január 1-jétől az új polgári perrendtartás. Például két perrel lehet majd felbontani a házasságot, és konkrétabban kell megfogalmazni a keresetlevelet.

https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2017/12/Szombathelyitorvenyszek1213UT501-768x512.jpg?mwfmv=1513197920Dr. Tóth Ferenc, a Szombathelyi Törvényszék civilisztikai kollégiumvezetője és dr. Andor Szabolcs, a Szombathelyi Törvényszék elnöke

A polgári perek gyorsabbá és szakszerűbbé válhatnak, a közigazgatási perekben pedig jelentősen kiszélesedik a bírósághoz fordulás lehetősége a január 1-jén hatályba lépő új eljárási törvények nyomán - mondták a Fővárosi Törvényszék szakemberei szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az új büntetőeljárásról szóló törvénnyel kapcsolatos változtatásokat fogadtak el az Országgyűlésben.

http://cdn-img.easylogo.cn/gif/157/157151.gif

Az egy cégcsoportba tartozó felperesek, akik részben pénznyerő játékautomaták bérbeadásával, részben azok üzemeltetésével, harmadrészt pedig az ehhez szükséges ingatlanok bérbeadásával foglalkozó gazdasági társaságok, a Magyar Állam alperes ellen indított perben jogalkotással okozott káruk megtérítését kérték.

http://www.kuria-birosag.hu/sites/default/files/header-kuria-logo.png