MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Képtalálat a következőre: „solt pál”

Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke

A köteteben számos kiváló jogász írása olvasható.

A kezdeményezéshez csatlakozott a helyi Katona József színház igazgatója is.

A Szolnoki Járásbíróság 2018. szeptember 6-án hozott ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki a nem jogerős ítélet szerint, azért, hogy a bíróság az ellene folyamatban lévő másik büntetőügyben aznap ne tudjon tárgyalást tartani, 2017. szeptember 26-án reggel 8 óra körül a 112-es telefonos segélyhívón azt a kijelentést tette, hogy „tudomásom van arról, hogy a Szolnoki Járásbíróságon bomba van elrejtve”, amit többször megismételt.
 
Képtalálat a következőre: „szolnoki törvényszék”
A Szolnoki Törvényszék épülete
Az egyébként szokásos háromtagú tanács helyett öt hivatásos bíróból álló polgári tanács ítélkezik hamarosan a Kúrián a Kossuth téri Igazságügyi Palota perében – tudta meg lapunk. Az ide vonatkozó eljárási törvény szerint ugyanis ha az ügy különös bonyolultsága indokolttá teszi, a Kúria elrendelheti, hogy öt hivatásos bíró ítélkezzék. Ebben az esetben ez történt.
 
Képtalálat a következőre: „igazságügyi palota”
A Magyar Királyi Kúria egykori épülete
 

Trócsányi László a Hír TV-ben leszögezte: az esetleges változtatások alapelve a jogállamiság. Szerinte bizonyos területeken hozzá kell nyúlni az Alaptörvényhez.

„Joglavina zúdul az állampolgárokra és a gazdálkodó szervezetekre” – mondja Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke és a törvényalkotási bizottság elnöke a Mandinernek. Hende szerint a Sargentini-jelentést az Európai Parlament jogilag nem fogadta el. A politikus arról is beszélt: az őszi törvényalkotás során megkönnyítik az örökbefogadást és fellépnek az elhúzódó bírósági eljárások ellen is. Interjú a Mandiner oldalán.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke