Hét év alatt, mióta elindult a Kúrián az Adventi jótékonysági rendezvény és aukció, minden évben részünk lehetett több emlékezetes pillanatban is, ami nem csak akkor, azon az estén, de azóta – visszaemlékezve rá - is könnyeket csal a résztvevők szemébe. Így volt ez idén is, amikor dr. Muszbek Katalin, aukciónk kedvezményezettje, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatója bemutatta munkatársait, megköszönve nekik azt a - szavakkal ki nem fejezhető lelki terhet jelentő – munkát, amivel a gondozásuk alatt álló betegek hátralévő perceit értékessé, tartalmassá teszik.

A Magyar Hospice Alapítvány számára nagy segítséget jelent a Karácsonykor megnövekedő adományozó kedv, azonban a mindennapok gondjainak megoldásában a rendszeres adományok jelentősége kiemelt, mert tervezhetővé teszi a működésüket. Évekkel ezelőtt indult már egy kampány a havi 1.000 forintos rendszeres adományok érdekében, kevés sikerrel. Sokan álltak első szóra az ügy mellé és buzdítottak adakozásra, a lelkesedést azonban csak páran váltották át tettekre.

Akiket személyesen érintett mindez, pontosan tudják, milyen fontos a legapróbb a segítség az Alapítvány számára. Akik olyan szerencsések, hogy ezek a tragédiák elkerülték, őket arra biztatjuk, hogy emlékezzenek arra a szűnni nem akaró tapsra, mellyel az Adventi rendezvényen megköszöntük a Hospice Alapítvány dolgozóinak áldozatos munkáját.

Az elmúlt időszakban az ország összefogott két beteg kisfiú gyógyulásáért. Több ezren bizonyították be, hogy a jó cél érdekében képesek a mindennapi ellentéteket félretenni. Arra kérjük Kollégiáinkat, hogy váljon mindenki számára olyan természetessé jót tenni, mint amilyen mindennapos az alapítvány munkatársai számára az a munka, amire a legtöbben képtelenek lennénk.

 

Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy havonta ezer forinttal e nemes célt támogatni tudja, hogy a Hospice Alapítvány munkatársainak betegekre fordított óráit egy perc figyelemmel hálálja meg. Azzal az egy perccel, ami alatt rendszeres utalást állít be bankfiókjában

 

A Magyar Hospice Alapítvány részére

 

a 10300002-20329055-70073285 számlaszámra.

Az Alapítvány hitvallását idézzük:

A hospice nem arról szól, hogy véget ér az élet, hanem arról, hogy még tart.

Segítsünk abban, hogy mindenkinek sokáig tarthasson!


MABIE