MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Engedjék meg, hogy megosszam Önökkel az örömhírt, hogy a MABIE Országos Választmánya (OV) megkezdte az Egyesület honlapjának megújítását célzó munkát. Ennek keretein belül elhatároztuk, hogy ismét megosztunk a bírósági szervezetről és a bíróságok működéséről szóló, az online sajtóban megjelent közléseket.

Amíg ennek elveit és módszereit az erre hivatott testület kidolgozza és azt az OV elfogadja, addig az egyesület elnökeként fogok – a „Rólunk írták” címmel fémjelezve – az elektronikus sajtóban megjelent közlésekből szemezgetni. Arra nem vállalkozom, hogy a bíróságokkal foglalkozó összes írást  közreadom, ugyanakkor remélem, gondolatébresztő válogatásom eléri célját. Előre bocsátom, hogy az írás, hanganyag megosztása nem jelenti azt, hogy azzal teljes egészében egyetértek, vagy tartalma az én véleményemet, vagy Egyesület álláspontját tükrözi.

A válogatás célja az információmegosztás és az, hogy a téma, a probléma felvetése közös gondolkodásra, eszmecserére, konstruktív vitára indítsa a bírákat és az egyesület tagjait. Kizáró ok, ha az írás tartalmában, hangvételében az Egyesület Ars poeticajaval ellentétes. Szándékom szerint e felület lehetőséget biztosíthat a fenti szempontoknak megfelelő válaszok, esetleges cáfolatok közzétételére is.

Először hadd ajánljam figyelmükbe dr. Vadász Viktor bírótársammal, egyesületi tagunkkal, az Országos Bírói Tanács (OBT) szóvivőjével készült interjút, mely 2021. október 12-én jelent meg az Indexen.

Örömmel egészítem ki az általa elmondottakat azzal, hogy a riportban említett, az OBT honlapját érintő és korábbi írásomban is felvázolt probléma azóta megoldódni látszik, mert az OBH Elnöke az OBT legutóbbi ülésén kezdeményezte az OBT költségvetésének módosítását a honlap fenntartásával kapcsolatos költség nevesítése céljából.

Kellemes olvasást és gondolkodást kívánva,

Dr. Oltai Judit, a MABIE elnöke

 Dr. Vadász Viktorral készült interjú itt olvasható:

https://index.hu/belfold/2021/10/12/vadasz-viktor-a-biroi-fuggetlenseg-az-az-allampolgar-alapveto-joga/