MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A 2022. március 3. napján közzétett felhívásunk nyomán a magyar bírói kar példás összefogásról tett tanúbizonyságot, melyért nagyon hálásak vagyunk és büszkék a kollégákra!

Rövid időn belül közel 800 ezer forint gyűlt össze a számlánkon, melyből 2022. március 18. napján mintegy 400 ezer forint értékű tartó élelmiszer szállítmányt juttattunk el a beregsurányi gyűjtőpontra, ahonnan a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak közreműködésével érkezett meg arra a bíróságra, amelynek elnökével és dolgozóival sikerült kapcsolatba lépnünk.

 

Az ukrán bíró társainkkal abban állapodtunk meg, hogy megpróbálnak kapcsolatot teremteni a többi, Kárpátalján még működő bírósággal és feltérképezik a lehetőségeket, hogy miként lehetne őket is segíteni.

Kollégáink Kárpátalján maguk is gondoskodnak a belső menekültekről; befogadják őket a lakásaikba, mint ahogyan ezt több magyar bíró is megtette. Az ország háborúban áll, humanitárius támogatás, utánpótlás, tartalék külföldről tud érkezni.

A további gyűjtésre tehát szükség lesz! A boltokban még lehet vásárolni, a hiány és az árak azonban gyorsan emelkednek, így egyre nehezebb megszerezni az élelmiszereket a maguk és a befogadottak számára.

 

Ezért kérünk tisztelettel és szeretettel minden magyar bírót és bírósági dolgozót, hogy a MABIE OTP-nél vezetett 11713005-20412726 számú bankszámlájára a "ukrán segítség" közleménnyel küldjék el továbbra a pénzbeli támogatásukat.

 

Minden forint számít!

 

Ahogyan információt kapunk, szervezzük a következő fuvart a kárpátaljai kollégáinknak.

Számos bíró jelentkezett, aki a beszerzést, szállítást le tudja bonyolítani. Többen jelezték, hogy befogadnának ukrajnai menekülteket és erre van is már példa. Hálásan köszönjük a felajánlásokat, élni fogunk vele!

 

Elismerésünket és tiszteletünket szeretnénk kifejezni a bíró társainknak és az igazságügyi dolgozóknak, továbbá a gyűjtést segítő igazgatási vezetőknek, akik szinte minden bírósági egységen belül önállóan is adakoztak pénzben, természetben az ukrajnai menekültek részére!

 

Az első szállításban közreműködő debreceni bírónő írását és néhány fotót mellékelve biztatjuk és buzdítjuk a Kollégákat a további példás összefogásra!