MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A MABIE Gyulai Törvényszéki területi szervezete önálló adománygyűjtésének eredményeként 2022. március 26-án újabb szállítmány jutott el Beregsurányba. Ezúttal a határ magyar oldalán, a Károlyi kastélyban működő polgármesteri hivatal melléképületében (tornaterem) berendezett átmeneti szállás lakói kapták a plédeket, ágyneműket, törölközőket, azonnal fogyasztható élelmet, tisztálkodási szereket, babaápolási cikkeket, tisztító szereket és eszközöket, gyógyszereket, továbbá a 315 ezer forint készpénzt, amelyet a törvényszék mikrobuszával és sofőrével vitt el kolléganőnk, az alapszervezet választmányi tagja.

Az adományt fogadó beregsurányi polgármester elmondta, hogy az átmeneti szálláson 3 napig maradnak a menekültek, ahol regisztrálják és ellátják őket, kipihenik magukat és megkapják a tovább utazáshoz szükséges iratokat.

A háborúdúlta országrészekből Kárpátaljára menekült ukrán emberek ellátását koordináló Magyar Református Szeretetszolgálat főgondnokával – kapcsolattartónkkal - is találkozott választmányi tagunk.

A Főgondnok Úr elmondta, hogy nagy szükségük van további adományokra, mert a menekültek folyamatosan érkeznek. Mosógép, mosószer, edények, főznivaló, tűzhely, hűtőszekrény és laptop kellene leginkább az ellátáshoz, illetve a hatékony segítségnyújtás szervezéséhez.

Hálásan köszönjük a Gyulai Törvényszék dolgozóinak önzetlen, gyors és bőkezű segítségüket és a törvényszék elnökének a támogatását a szállításhoz!

Az adománygyűjtést folytatjuk és beszámolunk az eredményekről.

A MABIE vezetősége

Beregsurány, polgármesteri hivatal és az adományozott eszközök