MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A bírósági béremelés érdekében az igazságszolgáltatásban részt vevő valamennyi szereplőnek együtt kell működniük, ezért a MABIE  minden lehetőséget kihasznál arra, hogy az elképzeléseket egy csokorba foglalja és a párbeszédet egyre szélesebb körre terjessze ki. Ennek keretében az OBH elnökét is kérte az előterjesztései támogatására.

Dr. Senyei György Barna, az OBH elnöke 2023. év elejétől már több alkalommal is támogatta a bírósági bérek emelésével kapcsolatos előterjesztéseket és azokat továbbította a döntéshozók felé, így a MABIE automatikus és a nemzetgazdasági havi bruttó átlagkeresethez kötött béremelési javaslatát is támogatásáról biztosította. Mindezek mellett az OBH elnöke maga is több alkalommal megkereste a kormányzatot a bírói és a bírósági bérek növelésének, infláció okozta értékvesztésének  kompenzálása érdekében.

Az OBH elnöke valamennyi bírósági dolgozót levélben tájékoztatta, amely kronológiai sorrendben tartalmazza az utóbbi egy év, részéről történt lépéseit. A levél a mellékletben olvasható.