MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Tisztelettel továbbítjuk a Francia Intézet meghívását az érdeklődőknek. A programon résztvevő kollégák beszámolóját szívesen közzétesszük a honlapon a későbbiekben.


Tisztelt Érdeklődő!

A Frankofón Filmnapok keretében a Budapesti Francia Intézet és a Magyarországi Francia Nagykövetség tisztelettel meghívja Önt a helyreállító igazságszolgáltatásról szóló filmes vitaestre. A programra 2024. március 5-én, kedden, 18 órától kerül sor a Francia Intézet előadótermében (1011 Budapest, Fő utca 17.).

A Jeanne Herry által rendezett "Je verrai toujours vos visages" ("Mindig látni fogom az arcotokat") című film pontos és megható képet ad arról, hogy a helyreállító igazságszolgáltatás miként segítheti az áldozatok és az elkövetők közötti párbeszédet. A társadalmi segítségnyújtás és a büntető igazságszolgáltatás határmezsgyéjén álló helyreállító igazságszolgáltatás a társadalmi béke fenntartását és a bűnmegelőzést szolgálja.

A filmvetítés után magyar és francia szakértők áttekintik a helyreállító igazságszolgáltatás jelenlegi helyzetét Franciaországban és Magyarországon, majd a közönség bevonásával megvitatják annak hatékonyságát. A beszélgetés résztvevői:

  • FELLEGI Borbála, szociálpolitikus, kriminológus, mediátor és tréner, a Foresee Kutatócsoport ügyvezetője;
  • Eulalie SPYCHIGER, a Francia Helyreállító Igazságszolgáltatási Intézet regionális koordinátora;
  • MAGYAR Erika, az Igazságügyi Minisztérium pártfogó felügyelője;
  • BARABÁS Tünde, egyetemi tanár, kutató, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója.

A konferencia francia és magyar nyelven zajlik, szinkrontolmácsolással.

Link az online jegyvásárláshoz: https://franciaintezet.jegy.hu/program/az-arcuk-mindig-elottem-lesz-je-verrai-toujours-vos-visages-157321?lang=fr.

További információk a Francia Intézet honlapján.

Szeretettel várjuk!

A Tudományos és Egyetemközi Együttműködési Osztály szervező csapata