MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A kötetlen beszélgetésen jelen volt a MABIE országos vezetősége; dr. Boros Katalin elnök, dr. Vajda Edit, Mayerné dr. Pataki Krisztina alelnökök és dr. Szabó Sándor főtitkár, továbbá az egyesület területi elnöke dr. Endrédy Zoltán, valamint meghívottként a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese, dr. Ocskó Katalin.

A fórumon mintegy 50 bírósági titkár vett részt, akik üdvözölték az Egyesület által biztosított lehetőséget arra, hogy az őket érintő kérdéskörökben megnyilvánulhassanak. Problémaként jelezték az anyagi megbecsültség hiányát, a jelentős, az országos átlagot meghaladó munkaterhet, a bírói álláspályázatoknál irányadó pontrendszer módosításának szükségességét, ezzel összefüggésben a pályaalkalmassági vizsga érvényességi idejének és költség viselésének átgondolását, továbbá munkaerő megtartó intézkedésként hivatkoztak az otthondolgozás kedvezményének engedélyezésére is.

A MABIE továbbra is elkötelezett aziránt, hogy a bírósági szervezetrendszerben a bírói hivatást választó, és az életpálya-szerűen titkárként dolgozó igazságügyi alkalmazottak érdekeit is képviselje mind helyi, mind országos szinten.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy honlapunk lehetőséget ad publikációra, amelyet a bírósági álláspályázatoknál is figyelembe vesznek.

Az egyesület a titkárokat érintő problémák minél szélesebb körű megismerése érdekében a központi elérhetőségére (honlapon megtalálható email címekre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) írásban is várja a jelzéseket, javaslatokat.