MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

2024. május 31. napján a MABIE Győr-Moson-Sopron Vármegyei területi szervezésében „Életvégi döntések ma Magyarországon” címmel szakmai napot tartottak a Győri Törvényszéken.

A szakmai napon a Győri Törvényszék bírói, titkárai mellett részt vettek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség képviselői, a Győri Ügyvédi Kamara és a Győri Közjegyzői Kamara több tagja, valamint a régióban dolgozó bírák közül voltak, akik Skype-n keresztül csatlakoztak.

A szakmai napon két meghívott tartott előadást: dr. Stánicz Péter, a Kollarics Flóra Ügyvédi Iroda partner ügyvédje és alkotmányjogász, dr. Karsai Dániel jogi képviselője, valamint Prof. Dr. Kovács Gábor, a Széchenyi Egyetem Bűnügyi Tudományok Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

Dr. Stánicz Péter előadását az „Életvégi döntések ma hazánkban és a Karsai vs Magyarország per az ítélkezés tükrében”, míg prof. Dr. Kovács Gábor előadását „Elmosódó határok, az emberi élet jogi fogalmának ellentmondásai” címmel tartotta meg.

A szakmai nap a résztvevők körében sikert aratott, és valamennyien kifejezték szándékukat az együttműködés folytatására.