MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A kötetlen beszélgetésen dr. Boros Katalin, a MABIE elnöke képviselte a MABIE országos vezetőségét. Jelen volt a MABIE területi szervezetének elnöke, dr. Rochlitz Zoltán, a Szolnoki Törvényszék elnöke, Kissné dr. Szabó Judit, elnökhelyettese, Csontosné dr. Török Márta, valamint a MABIE számos helyi tagja, bírók és bírósági titkárok.

Dr. Boros Katalin elnök beszámolt az egyesület tevékenységéről, így különösen a bérrendezés érdekében tett lépésekről, a titkároknak nyújtott lehetőségekről, a pontrendszer változtatásának kérdésében az egyesület álláspontjáról, illetve a beszélgetésen felmerültek a helyben jelentkező nehézségek is. 

A MABIE vezetősége elkötelezett aziránt, hogy a helyi szervezetekkel, kollégákkal közvetlenül, személyesen is  kapcsolatot tartson. 

A MABIE továbbra is valamennyi bíró mellett a bírósági szervezetrendszerben a bírói hivatást választó, és az életpálya-szerűen titkárként dolgozó igazságügyi alkalmazottak érdekeit képviseli mind helyi, mind országos szinten.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy honlapunk lehetőséget ad publikációra, amelyet a bírósági álláspályázatoknál is figyelembe vesznek.