MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

"Halált okozott részegen, mégis a bíróság élére választották" címmel jelent meg egy hír a karpatinfo.net oldalon. A cikk szerint az Amarovics megválasztásáról szóló értesítés a Perecsenyi Kerületi Bíróság honlapján még szeptember 21-én jelent meg. Viktor Amarovicsot titkos szavazással választották meg.

2017. szeptember 20-án, Kárpátalján a Perecsenyi Kerületi Bíróság bírói testületének ülésén megválasztották a kerületi bíróság vezetőjét. A választási eljárást titkos szavazással a jelenleg működő jogszabályoknak megfelelően végezték. A szavazás eredménye szerint, egyhangúan Amarovics Viktor Petrovics bírót választották a kerületi törvényszék élére – áll a bíróság közleményében.

A Mukachevo.net hírportál emlékeztet arra, hogy a fent említett Viktor Amarovics az ungvári járási Szerednye település közelében, a Korop étterem mellett halálos közlekedési baleset okozója volt. Az eset még 2014 nyarán történt.

Az illető a szembejövő sávba hajtott, s terepjárójával nekicsapódott egy Zsigulinak, amely az ütközés következtében árokba repült. A balesetben szörnyethalt a Zsiguli sofőrje. Az eset vizsgálata során kiderült, hogy a baleset okozója (a bíró) ittas állapotban volt.

2015-ben pedig Volodimir Janko kárpátaljai ügyész elmondta, hogy Amarovicsot, aki részegen megölt egy embert, nem tudják elbocsátani munkahelyéről, mivel nincs elegendő bizonyíték ellene.

A cikk fényképekkel ide kattintva olvasható el