MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Rabok és volt elítéltek szolgálják fel a cappuccinót a torinói igazságügyi palota büféjében, amikor az több hónapi zárva tartás után nemsokára új működési modellben nyit ki újra.
 

Az olaszországi Piemonte tartomány fővárosának önkormányzata hat évre szóló szerződést kötött szerdán egy olyan szervezettel, amely volt elítélteknek segít újra beilleszkedni a társadalomba.

Az igazságügyi palotában működik a torinói igazságszolgáltatás teljes intézményrendszere az ügyészségtől a fellebbviteli bíróságig, az épületben működő büfé látja el szendvicsekkel és italokkal az ott dolgozó 900 embert és az ott naponta megforduló bírók, ügyvédek, látogatók százait.

A kávézó újszerű működtetése része annak a törekvésnek, hogy emberségesebbé tegyék a fogvatartás intézményét. A napi munkába járás, a kuncsaftokkal való kapcsolattartás segít a büntetésüket letöltő elítélteknek visszailleszkedni a társadalomba - közölte Michele Chicco önkormányzati szóvivő.

A büfé hónapok óta zárva tart az üzemeltetéssel kapcsolatos problémák miatt, és újramegnyitása is várhatóan még hónapokig eltart.