MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A kormány a bíróságoknak és az ügyészségeknek több milliárd, míg a Belügyminisztériumnak tízmilliárdos nagyságrendű támogatást hagyott jóvá, de jut pénz a rendőrségnek, a büntetés végrehajtásnak és a kormányzati infokommunikációs szolgálatnak is. Az indok az új büntető eljárási törvény végrehajtása.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint jövőre egyszeri támogatásként a bíróságok 3,9 milliárd, az ügyészségek mintegy egymilliárd, míg a Belügyminisztérium 13,7 milliárd forint támogatáshoz jut.

Külön a büntetés-végrehajtás 491 millió, míg a rendőrség 8,9 milliárd forintot kap. A kormányzati infokommunikációs szolgáltatások plusz támogatása 7,6 milliárd, míg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalé 842 millió forint.

A rá következő évben, azaz 2019-ben egyszeri támogatásként a bíróságok 1,7 milliárd, az ügyészségek 9,6 milliárd, a büntetés- végrehajtás 96 millió, a rendőrség 1,7 milliárd, a kormányzati infokommunikációs szolgálat pedig 475 millió forintot kap.

Szintén 2019-ben, a további évekbe is beépülő költségvetési forrás a bíróságoknál 4 milliárd, az ügyészségeknél 234 millió, a büntetés végrehajtásnál 600 millió, míg a rendőrségnél 2,9 milliárd forint lesz.

Egyszeri támogatást kapnak még a bíróságok 2020-ban is, mégpedig 904 millió forintot. (forrás: napi.hu)

A Közlöny oldalai eredeti formátumban lentebb olvashatók.